loading...
آموزش نکات دامداری و دامپروری
حمید رضایی بازدید : 90 جمعه 09 آبان 1399 نظرات (0)

بیماریهای گوسفند 

 

1؛ شاربن یا سیاه زخم

سیاه زخم بیماری شایعی که در اثر باکتری بی هوازی به نام باسیلوس آنتراسیس به وجود می آید. این باکتری به خاطر هاگ دار بودن می تواند با تکثیر بسیار به سایر دام ها منتقل شود. 

این بیماری در انسان علائم متفاوتی دارد. اما این علائم در دام های زنده به صورت👈

 شیوع تب

 بی اشتهایی منظم

ضعف و بی حالی 

جاری شدن خون از مجاری بینی

 تشنج 

بروز می کند.

 

بیماری شاربن می تواند در نهایت سبب مرگ دام های زنده شود. آنتراسیس از راه غذاهای آلوده و نیش حشرات مبتلا به بدن دام و انسان ها راه پیدا می کند. با تکثیر در خون سیاه زخم آشکار خواهد شد. 

تنها راه جلوگیری از بیماری، واکسیناسیون است. در صورت تشدید بیماری نمی توان آن را درمان کرد.

 

2؛ آنتروتوکسمی

 

یکی از انواع بیماری های گوسفندی، بیماری نادری که با انتقال باکتری کلستریدیوم پرفرا نژنس در بدن ایجاد می شود.

 از علائم آن می توان به مواردی چون:

 آنتریت خونی

افزایش مایع صفاق

افزایش مایع دور قلب

مرگ سریع

 اشاره کرد.

 

 در اثر ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن به اندام ها راه پیدا می کند. 

واکسیناسیون تنها راه پیشگیری از آنتروتوکسمی است.

 

3؛ قلوه نرمی

 

این بیماری در بره های زیر یک سال بروز می کند. نام دیگر آن پرخوری می باشد. 

عامل این بیماری باکتری کلستریدیوم پر فرانژنس است. علائم این بیماری بسیار شایع است و از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مرگ بسیار سریع همراه با تشنج

 

افزایش درجه حرارت بدن

 

اغما

 

نرمی کلیه

 

گرفتگی پرده قلب

 

در نهایت دام ها در اثر اغمای طولانی ضعیف شده و مرگ اتفاق خواهد افتاد.

 

3؛ جرب- کچلی

 

کچلی یا گری اختلالی که در تمامی حیوانات و حتی انسان ها نیز به وجود می آید. این اختلال در بین انسان و حیوانات به خصوص دام ها مشترک است. بیقراری، خارش، ریزش پشم، پیدایش دلمه های کوچک بوجود آمدن پوسته های تماس گله با گوسفندان آلوده یا نقاط آلوده به جرب از راه های انتقال جرب ها به گله های سالم بوده و بهترین راه درمان استفاده از حمام ضد کنه است.

 

4؛ کپلک

 

کپلک توسط باکتری به نام فاسیولا هپاتیکا دیکروسلیوم در بدن ایجاد می شود. این بیماری می تواند در دام های زنده اثرات مخربی چون: لاغری، ریزش پشم، کم خونی، ضعف و تورم زیر گلو را ایجاد نماید. نوشیدن آب های آلوده به این باکتری می تواند سبب بروز کپلک شود. با سولفات مس می توان میزبان واسط مبتلا به فاسیولا هپاتیکا را از بین برد و از ایجاد بیماری جلوگیری کرد.

 

5؛ تنیازیس

 

تنیازیس یک بیماری انگلی است که شیوع آن در بره ها بیشتر است، به همین خاطر خطر ابتلا به ان بسیار زیاد می باشد. عامل این بیماری انگلی به نام تنیا است که لاغری مفرط و اسهال شدید از نشانه های آن خواهد بود. خوردن آب و غذای آلوده می توانند سبب انتقال بیماری به بدن شود. تنی رازی یک داروی ضد کرم بوده که برای درمان تنیازیس به کاربرده می شود

 

6؛ بروسلوز

 

بروسلوز یکی از انواع بیماری های گوسفندی است که بر اثر انتقال باکتری باسیل بروسلا ملی تنسیس به بدن ایجاد می شود. سقط جنین های در دام های زنده، سوراخ شدن کبد، از علائم بسیار شایع در دام ها می باشد. در هنگام جفت گیری این باکتری به وسیله قوچ ها به سایرین منتقل می شود. اکسیناسیون تنها راه جلوگیری است.

 

7؛آگالاکسی

 

بیماری میکروبی ای که از طریق مایکوپلاسما به بدن انتقال می یابد. این بیماری علائم متفاوتی دارد که در این میان به موارد شایع اشاره خواهیم کرد، این موارد شامل:

 

تب

 

تورم قرنیه

 

متورم شدن بافت چشم

 

تورم مفاصل و پستان

 

 

8؛آبله

 

بیماری ویروس مشترک بین دام ها و انسان بوده، که از طریق ویروس آبله به سایر دام ها انتقال پیدا می کند. علائم بیماری در انسان و تمامی دام های زنده مشترک است، این موارد شامل:

 

9؛تب بالا

 

پیدایش جوش ها و پاپول در مناطق فاقد پشم خارش و ترشحات چرکی این بیماری از طریق تماس دام های سالم با گوسفندان آلوده یا اشیاء آلوده به این ویروس می باشد. می توانید یا واکسینه کردن دام های خود از ایجاد آبله پیشگیری کنید

 

10؛ تب برفکی

 

بیماری ویروسی شایع است. که در اثر ورود ویروس به دهان آشکار خواهد شد. سرازیر شدن بزاق از دهان، پیدایش تاول های چرکی در دهان، عفونت های لثه ای می تواند از علائم تب برفکی باشد. تماس دهانی حیوانات آلوده با هم و تغذیه از مواد آلوده به ویروس از راه های انتقال این ویروس می باشد. واکسیناسیون تا حدی می تواند از ایجاد این تب برفکی یا آفت های دهانی جلوگیری کند.

 

11؛ اکتیمای مسری

 

بیماری ویروسی و مسری است که از طریق ویروس اکتیما در بین دام های زنده دائم در حال انتقال است. زخم در اطراف لب ها به ویژه در کناره های ان از نشانه های شایع اکتیما در دام ها می باشد. اگر پوست به طور سطحی خراش یابد این ویروس قادر است به تمامی نقاط بدن منتقل شود. راه پیشگیری برای این بیماری وجود ندارد ولی می توان با استفاده از وازلین یا سایر پماد ها آن را درمان کرد.

 

12؛ ذات الریه مزمن

 

ذات الریه یا سینه پهلو بیماری است که عامل آن می تواند باکتری یا ویروس باشد. از مکروب های ایجاد کنده آن می توان به پاستورلا و کورینه باکتریوم اشاره کرد. تماس با حیوانات آلوده تنها راه انتقال بیماری به دام های زنده دیگر می باشد. واکسیناسیون گله های حساس می تواند سبب پیشگیری ذات الریه گردد. علائم ان می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

لاغری

 

ناراحتی تنفسی به خاطرکمبود اکسیژن

 

مرگ

 

13؛ذات الریه حاد یا التهاب ریه

 

دو عامل مهم باکتریایی چون: پاستورلاهمولتیکا، پاستورلامولتی سیدا قادرند باعث بروز التهاب در ریه ها شوند. تماس گله با گوسفندان آلوده در حین آمیزش یکی از راه های انتقال بیماری است. توجه به جابه جایی دام ها و جلوگیری از کورانباد در آغل می تواند در بروز بیماری پیشگیری کند. علائم بیماری در قالب موارد زیر بروز پیدا می کند:

 

تب و بی اشتهایی

 

ترشح مایعات چرکی از چشم و بینی

 

افزایش ضربان قلب و تنفس

 

14؛پیروپلاسموز

 

بابزیا عامل ایجاد این بیماری است که می تواند سبب بی میلی، کم خونی، اسهال، زرد شدن مخاط های بینی شوند. کنه می تواند پیروپلاسموز را از دام های الوده به دام های سالم انتقال دهد.حمام ضد کنه، برای درمان از این بیماری استفاده می شود.

 

15؛ نوزاد بی پا

 

نوزاد بی پا یک بیماری ارثی است که بر اثر اختلال در برخی ژن ها اتفاق می افتد. دلایل ایجاد آن نامشخص می باشد. شیوع آن در بره های نوزاد بسیار است. پاهای نوزادان در هنگام تولد به شکل زائده کوچک دیده می شود.

 

16؛ بی قوارگی

 

بی قوارگی از بیماری های نادر در بره های موجود در گله های زنده می باشد. این بیماری بر اثر اختلال در ژن های مغلوی ایجاد می شود. عوامل گوناگون ناشناخته ای می تواند روی ژن ها تاثیر بگذارد. بی قواری می تواند سبب عقابی شکل شدن پوزه در بره های تازه متولد شده شود. در نهایت مرگ برای مبتلایان اتفاق خواهد افتاد.

 

17؛ خاکستری کشنده

 

یک بیماری ارثی و در اثر اختلالات ژنتیکی ژن های غالب بروز می یابند. اگر رنگ بره متولد شده خاکستری باشد و در دوره جنینی یا قبل از تولد بمیرد،می توان گفت به این بیماری بوده است.

 

18؛ انقباض دائمی عضلات

 

یکی از انواع بیماری های گوسفندی ارثی و کشنده است که در اثر عوامل محیطی مختلفی ایجا می شود علائم بیماری در قالب اندازه غیر طبیعی دست و پاها، اشکال در زایمان، متولد نوزا مرده بروز می یابد.

حمید رضایی بازدید : 247 دوشنبه 08 اردیبهشت 1399 نظرات (0)

 رژیم غذایی مناسب برای تغذیه گوسفند 

گوسفندها چرنده هستند و معمولاً ماده گیاهی را به صورت مرتع (به عنوان مثال چمن ، شبدر و سایر گیاهان مرتعی) می خورند.

آنها باید از یک رژیم غذایی سالم تغذیه شوند که نیازهای غذایی آنها را برآورده سازد و به آنها اجازه دهد با توجه به مرحله زندگی خود وضعیت مناسب بدن را حفظ کنند. حصول اطمینان از وجود مقدار مرتع مناسب برای خوردن گوسفندهای شما از اهمیت زیادی برخوردار است ، و می توان با چرخش مراتع و اطمینان از وجود همیشه خوراک در مناطق مرتعی که بعداً گوسفندان به آنها منتقل می شود ، کنترل شود. گوسفندان در طی روز حدود 8 تا 9 ساعت مرتفع می شوند که خوراک فراوان است و زمان کمبود خوراک طولانی تر است.

 

اگر مراتع شما از کیفیت پایین برخوردار باشد ، به گوسفندان شما برای تحقق نیازهای غذایی خود نیاز بیشتری خواهید داشت. این ممکن است نیاز به خوراک تکمیلی داشته باشد. با این حال ، توصیه می شود قبل از مکمل گله خود با دامپزشک محلی خود صحبت کنید.

 

 

تغذیه تکمیلی

اگر مراتع با کیفیت در دسترس نیست ، باید براساس توصیه های دامپزشک محلی خود ، خوراک تکمیلی داده شود. این حیوان همچنین می تواند به حیواناتی که در شرایط نامناسبی قرار دارند ، یا حیواناتی که حیوانات جوان یا پیر هستند ، یا هر ماده دیگری که نیاز به انرژی اضافی دارد ، داده شود. خوراک تکمیلی:

 

شامل یونجه ، سیلو ، گلوله های گوسفند ، غلات و لیزهای معدنی است.

باید فقط به تدریج و در مقادیر اندک معرفی شود ، زیرا گوسفندان وقت می گیرند که یاد بگیرند غذای جدید را بپذیرند.

باید عاری از پروتئین مشتق از حیوانات باشد (به استثنای شیر برای بره ها).

آلوده به قالب یا قارچ نباید از آن تغذیه شود.

در مورد گوسفندهایی که مشکل دندان دارند یا در خوردن مشکل دارند باید ملاحظات ویژه ای نیز صورت گیرد و توصیه های دامپزشکی توصیه می شود. برای دامپزشکی که وزن کم می کنند (وضعیت بدن) باید مراقبت های دامپزشکی را جستجو کرد.

 

مراقب گیاهان باغ باشید

برخی از گیاهان باغی رایج ، مانند آزالیا ، گل داودی ، بلوط ، گلاب ، گل سرخدار ، گل هلی و ایلبربری برای خوردن گوسفندان سمی هستند. بنابراین ، اطمینان حاصل کنید که آنها به مناطق باغ دسترسی ندارند ، و هنگام باغبانی ، اطمینان حاصل می کنید که زباله های باغی را در باغچه های خود ریخته نمی کنید ، و بالشتک های شما به خوبی نرده می شوند.

 

گوسفند به دسترسی مداوم به آب تازه و تمیز نیاز دارند و در شرایط عادی می توانند روزانه 4 لیتر بنوشند. گوسفندان در دماهای زیاد ، رطوبت زیاد و یا در صورت مصرف غذاهای مکمل مانند دانه ، آب بیشتری می نوشند.

حمید رضایی بازدید : 144 پنجشنبه 19 دی 1398 نظرات (0)

روش تلقیح مصنوعی در گوسفند 

در خصوص تلقيح با زمان ثابت در گوسفند، چه در تلقـيح سـرويكال و چه لاپاراسكوپيك، در يكبار تلقيح، 48 الي 58 پس از خارج كردن اسفنج يا سـيدر، اقـدام شـود. در ايـن بـازه زمـاني، بهتـرين نـرخ آبـستني از تلقـيح در سـاعات 53 الـي 54 حاصـل ميشود؛ لذا بسته به تعداد ميشِ تحـت تلقـيح، زمانبنـدي را طـوري تنظـيم كنيـد كـه بيـشتر تلقيح ها بين 53 الي 54 ساعت بعد از اسفنج كِشي، انجام شوند . توصيه ميشود كه اسفنج هـا پيش از ظهر كشيده شوند و دو روز بعد، از ظهر تا عصر تلقيح ها صورت گيرد.  

در خصوص دوبار تلقيح با زمان ثابت در گوسفند، دو تلقيح حول و حوش سـاعات 40 و 60 پـس از خـارج كـردن اسـفنج يـا سـيدر، انجـام شـود. بـراي اينكـه سـاعات عمليـات (اسفنج كشي، تلقيح اول و تلقيح دوم) در ساعات مناسـبي از روز كـاري واقـع شـوند، لازم است كه اسفنج كشي بين ساعات 19 الـي 20 (سرشـب)، تلقـيح اول دو روز بعـد از اسـفنج كشي بين ساعات 11 الي 12) ظهر) و تلق يح دوم سه روز بعد از اسفنج كشي بـين سـاعات 7 الي 8) صبح) انجام شود. 

 اگر قصد دارید آموزش های بهتری در مورد روش های دامپروری گوسفند پیدا کیند حتما از سایت بازار گوسفند دیدن کنید

در تلقيح غيرثابت با استفاده از تيزر (قوچ فحل ياب )، از قانون صبح -غروب و غـروب - صبح استفاده ميشود؛ يعني آنهايي كه صبح رفتار ايستا فحلي را شروع كنند، عـصر تلقـيح ميشوند و برعكس، كه براي اين منظو ر استفاده از تيزر (نر مجهز به پيـشبند يـا سـاير انـواع تيزر) الزامي است. بيشترين آبستني در تلقـيح هـا ي 12 الـي 18 سـاعت بعـد از شـروع ايـستا فحلي حاصل ميشوند.

حمید رضایی بازدید : 62 سه شنبه 10 دی 1398 نظرات (0)

فواید گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون، میوگلوبین کمی دارد ( پروتئینی که در گوشت های قرمز بیشتر یافت می شود ) و به همین دلیل بیشتر  در دسته گوشت های سفید جای می گیرد.این گوشت مزه ای شبیه به گوشت مرغ داشته اما طعم آن قوی تر و بافت خشک تری دارد و از محبوبیت زیادی در کشورهای آمریکا،کانادا،انگلستان و ایرلند برخوردار است.

ارزش غذایی :

ارزش غذایی گوشت بوقلمون با توجه به تغذیه و محیط پرورش می تواند متفاوت باشد اما با این وجود درصد بالایی از انواع مواد مغذی را می توان در این گوشت یافت.

اگر قصد خرید بوقلمون را دارید می توانید با ما تماس بگیرد.

ویتامین ها :

گوشت بوقلمون حاوی انواع ویتامین های B3 ،B6 ،B2 ،B5 ،B12 ،B1 می باشد . گروه ویتامین های B نقش مهمی در سلامت ما ایفا می کنند و در فرایندهای ضروری بدن مانند عملکرد عصبی و تولید هورمون ها نقش دارند و کمبود آن می تواند باعث افسردگی شود.

مواد معدنی :

در گوشت بوقلمون می توان انواع مواد معدنی ضروری و مهم مانند سلنیوم ، فسفر ، روی ، پتاسیم ، آهن ، منیزیم ، سدیم ، کلسیم و مس را یافت.

گوشت بوقلمون

برخی از فواید گوشت بوقلمون

آهن : مصرف کافی آهن به دلیل نقشی مهمی که در بازسازی و رشد بدن دارد بسیار حائز اهمیت است . در سراسر جهان حدود ۱٫۵ میلیارد نفر از کمبود آهن رنج می برند که به مسئله ای شایع بین جوامع کشورها تبدیل شده است .

فسفر : مصرف کافی فسفر به سلامت استخوان ها کمک می کند و کمبود اثرات منفی به دنبال دارد.به خصوص برای کودکان که در خطر راشیتیسم ( نرمی استخوان ) می باشند.

روی : عنصر روی برای بسیاری از عملکردهای بدن ضروری است و نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن دارد و در تولید پروتئین بدن نیز مهم است.

همانند سایر گوشت های قرمز گوشت بوقلمون نیز ترکیبات جالب دیگری مانند کارنوزین و کراتین را داراست.

کارنوزین : از ترکیب دو آمینو اسید histidine و bata alanine  تشکیل شده اند که دارای خواص ضدپیری و محافظتی از قلب هستند.

کراتین : کراتین عمدتا در بهبود عملکرد های ورزشی ، استقامتی و عضلانی کاربرد دارد.

کمک به کم خوابی :

یکی از علل کم خوابی کمبود اسید آمینه در بدن است که گوشت بوقلمون به دلیل دارا بودن این ماده ی موثر نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم خواب در بدن  و افزایش آرامش را داراست.

گوشت بوقلمون و جلوگیری از انواع سرطان :

اسیدهای آمینه برای فعالیت منظم سلول های بدن بسیار مهم است . سلوهای T یک نوع از سلول های سیستم ایمنی بدن هستند که سلول های سرطانی را ازبین میبرند .

حمید رضایی بازدید : 72 پنجشنبه 05 دی 1398 نظرات (0)

امروز قصد معرفی یکی بهترین و اسان ترین روش های خرید دام زنده را به شما داریم 

شاید باورش مشکل باشد اما از این پس می توانید به صورت آنلاین و اینترنتی گوسفند زنده بخرید و از آخرین قیمت گوسفند زنده مطلع شوید . با کلیک کردن می توانید در کم ترین زمان ممکن و با بهترین خدمات و کیفیت و همچنین قیمت ، گوسفند مورد نظر خود را سفارش داده و درب منزل خود تحویل بگیرد . 

حمید رضایی بازدید : 84 پنجشنبه 05 دی 1398 نظرات (0)

Merino و یا گوسفندان مرینوس نوعی نژاد است که به دلیل کیفیت عالی پشم معروف است. منشأ آن در حوالی قرن دوازدهم در اسپانیا تأسیس شده است. مانند همه گوسفند ، مرینو نیز از مولفون ، گوسفند وحشی تبار است. بیشتر جمعیت جهان گوسفند تولیدکننده پشم هستند. Merino به استرالیا وارد شد که بالاترین کیفیت پشم جهان تولید می شود. Merino همیشه از پشم مرغوب برخوردار بود ، اما در استرالیا از طریق اصلاح انتخابی تصفیه می شد. Merino یک گوسفند متوسط ​​است و دارای پاها و صورتهای سفید است.

 

کلیک کنید تا در مورد گوسفندان مرینوس و ویژگی های منحصر به فردی که دارند بیشتر اطلاعات کسب کنید

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 6
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 30
  • بازدید ماه : 82
  • بازدید سال : 650
  • بازدید کلی : 2,277